Adventi koszorú sajátkezűleg

Az adventi időszak idén, november 27-én kezdődik, ekkor gyújtjuk meg az adventi koszorún az első gyertyát. Ahhoz, hogy ezt megtudjuk tenni készítsünk egy szép adventi koszorút. Az idei évben milyen legyen? Hagyományos? Természetközeli? Trendi? Íme néhány inspiráló ötlet. 

2022-ben a klasszikus színek (piros, zöld, arany, ezüst), az amerikai karácsonyi formák, a hideg hatás színei és a természetes stílusjegyek fogják meghatározni a karácsonyi divatot. A bátrabbak kipróbálhatják a pasztell kék és rózsaszín színvilágát. Ha különleges dekorációs irányvonal érdekel akkor mélykék, fekete és fehér színeket használva egy elegáns, különleges atmoszférát hozhatsz létre.  

Adventi dísz csillag alapon 

A fehér és az ezüst a téli hideget, a havas táj szépségét tükrözi. Ezek a színek idén is divatosak és ennek az adventi dísznek elkészítése egyszerű, így otthon sajátkezűleg is gyorsan elkészítheted. 

Fehér Adventi Koszorú
Fehér Adventi Koszorú

Hozzávalók:  

 • Csillag alap 
 • 4 X fehér hosszú gyertya 
 • Zöld zuzmó 
 • Apró díszek 
 • Termések 
 • Zöld ágak 
Fehér Adventi Koszorú Alapanyagok
Fehér Adventi Koszorú Alapanyagok

Az elkészítést azzal kezd, hogy a csillag alapot feltöltöd száraz tűzőhabbal. Középre egy magasabb darabot, a többi részt pedig a tálca tetejéig. 

Fehér Adventi Koszorú Készítése
Fehér Adventi Koszorú Készítése

A következő lépés, a szélek zöld zuzmóval való beragasztása. Ha rendelkezel szép mohával azt is használhatod. A középső magasabb tűzőhabba szúrt gyertyák biztosan megállnak, ha előzőleg egy szöget szúrsz a gyertya aljába. Ez könnyen megoldható, ha egy levágott fejű szöget felmelegítesz és így tolod a gyertyába. A szög helyett, használhatsz merevebb drótot, de abból gyertyánként kettőt célszerű, hogy stabil legyen. 

Ha a gyertyák középen biztosan állnak, akkor ragasztópisztoly segítségével rögzítsd a különböző díszeket, terméseket a gyertyák köré. Végül a zöld ágacskákat is ragaszd közéjük.  

Elkészültél egy igazán ünnepélyes adventi dísszel, már csak a helyét kell megkeresned. 

Adventi koszorú természetes stílusban 

Ehhez az adventi koszorúhoz tényleg a természet szolgáltatja az alapot és a díszítő elemeket is. Egy szép, frissítő séta során begyűjtheted a szükséges dolgokat. Ha ez nem jön össze, a kertben is találsz ágakat, amiből elkészítheted. 

Ágdarabból Készített Koszorú
Ágdarabból Készített Koszorú

Hozzávalók: 

 • ágak  
 • moha 
 • Termések 
 • 4 x gyertya 

Az első lépés, az ágak feldarabolása 4-5 cm-es darabokra. Majd, ha úgy gondolod, hogy van elég ágdarabod, akkor rajzolj kartonra egy koszorút.  

Koszorúalap Készítése
Koszorúalap Készítése

A képen látható koszorú külső átmérője 30 cm, a belső kör átmérője 18 cm. A karton csak minta, ami segíti az ágacskák rakását, a papírhoz nem ragasztjuk őket. Kezd el az ág darabokat össze ragasztani. Ezt teheted valamilyen tematika alapján, de akár összevissza is. Én először sugár irányba helyeztem el az ágakat, majd körbe, így próbáltam összekötni az ágakat. A harmadik réteg erősítette meg igazán, itt srégen helyeztem el az ágakat.  

Ágdarabból Készített Alap
Ágdarabból Készített Alap

 
Ha van egy masszív alapod akkor kezdődhet a díszítés. A gyertyák biztos rögzítéséhez itt gyertyatüskét használtam, amit az ágak közé szúrtam és ragasztottam is. Ez után a moha felragasztása következik. Két féle mohát sikerült begyűjtenem, így az egyikkel a gyertyák körül, míg a másikkal a köztük lévő részt vontam be. Ha már szép zöld a koszorúd, a gyertyák közé a kövirózsát is ragaszd be. Végül a tobozokat és a terméseket is rögzítsd a helyére. A termések színeinél célszerű maradni a barna és fehér szín kombinációnál. 


Elkészültél a természetes stílusú adventi koszorúval, aminek az ára is nagyon pénztárca barát. 

Különleges adventi koszorú pávatollal 

Első látásra biztosan azt gondolod, hogy hogyan kerül egy adventi koszorúra pávatoll? Pedig az idei év egyik divatos díszítő eleme a pávatoll, aminek gazdag színei tökéletesen illenek a karácsony hangulatához.  

Pávatollas Adventi Koszorú
Pávatollas Adventi Koszorú

Hozzávalók:  

 • 4 X pávatoll  
 • 4 X hosszú gyertya 
 • 1 X koszorú alap 
 • Zöld ágak 
 • Apró díszek 
Pávatollas Koszorú Alapanyagok
Pávatollas Koszorú Alapanyagok

 A pávatoll nagyon szép és különleges dekorációs elem. A beszerzése sem nehéz, hiszen hobbiboltban megtalálod és elég rövidebbeket vásárolni belőle (darabja 250 Ft volt).  

Pávatollak
Pávatollak

Koszorú alapnak használhatsz szalma alapot, de ha mindenszenteki koszorú készítésből maradt moha alapod, inkább azt válaszd. Nagy előnye, hogy már eleve zöld.  
Először, különböző zöld ágakkal vond be körbe az alapot. Szebb és divatosabb is, ha többféle növénnyel dolgozol. Néhány szürke színű ággal még különlegesebbé teheted.  

Adventi Koszorúalap
Adventi Koszorúalap

Ha elkészültél a zöld alapkoszorúval, kezdheted a feldíszítését. Itt is célszerű a gyertyák biztos rögzítésével kezdeni, majd a pávatollak méretre vágása és a helyére ragasztása következik. Végül arany színű termésekkel, gyöngyökkel tovább díszítheted, de ne sokkal, hogy a pávatoll jól érvényesüljön. 

Ha további adventi koszorú ötletekre is kíváncsi lennél nézd meg itt a korábbi évek ötleteit.