Valentin-napi inspiráló ötletek

Hamarosan  február 14-e, Valentin nap. Keresed  az ötleteket, hogy mivel lepd meg kedvesedet? Valami egyedi, kreatív ajándékot szeretnél? A következő sorokban találsz pár remek ötlet, amit otthon te is könnyedén elkészíthetsz. Az ünnepi hangulatot megalapozhatod a lakás dekorálásával amihez szintén találsz néhány tippet.

Valentin napi képeslap házilag

A képeslapok papírból készülnek, ami talán a legegyszerűbb alapanyagok egyike, és mégis nagyon sokféleképpen használható. A különböző fajtájú és színű papírok kombinációjával dekoratív eredményeket érhetünk el, amit a bemutatott példák is igazolnak.

Valentn Napi Lapok
Valentn Napi Lapok

Hozzávalók:

 • 1X fehér, A/4-es karton 
 • piros karton
 • többféle piros-fehér mintás karton
 • különböző méretű szív sablon
 • papírragasztó 
 • piros szalag
 • olló
Valentn Napi Lapok
Valentin Napi Lapok Hozzávalói

Elkészítés:

Az első lépés a szívek elkészítése a piros és a mintás kartonból. Ezt a feladatot megkönnyítheted, ha készítesz magadnak sablont. Egyik lehetőség, ha kartonból vágsz ki különböző méretű, de egyforma formájú szíveket. Vagy kattints ide, hogy letöltsd a mellékelt sablont.

Valentn Napi Lap
Valentin Napi Lap 3D

Majd hajtsd pontosan félbe a fehér kartont. Hobbi- vagy papírboltban vásárolhatsz érdekes, magába mintás karton lapokat A/4-es méretben. Rendezd el a kiválasztott formában a szíveket, majd ragaszd fel  a szalaggal együtt.

Valentn Napi Lap
Valentn Napi Lap Szalaggal

Utolsó lépésként a köszöntő szövegét is írd rá.

Valentin napi ajándékdoboz

Ennek az ajándéknak az alapja egy karácsonyra kapott, fából készült illatszeres ajándékdoboz. Ezt hasznosítottam újra, némi csiszolás és festés után.

Ha nincs otthon fa dobozod, a hobbi boltban rengeteg fajta közül  válogathatsz.

Valentin Napi Ajándékdoboz
Valentin Napi Ajándékdoboz

Hozzávalók:

 • 1X fa doboz 
 • 1X 3 rétegű papírszalvéta
 •  fehér akril festék
 •  dekupázs ragasztó
 •  selyemfényű lakk
Valentin Napi Doboz Hozzávalók
Valentin Napi Doboz Hozzávalók

Elkészítés:

Használt doboz esetében a elsőként a felület megtisztításával, majd simára csiszolásával kell kezdened. Új doboznál ez már adott.

A következő lépés a doboz tetejének fehérre festése. Kezdheted ezt egy akril alapozóval, de ha sima akril festéked van az is tökéletes. Legalább két réteg festék szükséges a teljes fedéshez.

Ha csíkos lesz a felület- ami akril festék használata kor gyakori- csiszold finom szemcséjű csiszolópapírral simára. Az alapod elkészült. Kezdheted a díszítést.

A papírszalvétáról válaszd le a felső réteget, csak erre lesz szükséged. Ha nagyobb a dobozod teteje a szalvéta méreténél, óvatosan tépd szét a minták között, így tudod nyújtani.

A tépés azért célszerűbb, mint a vágás, mert így a szélek jobban eltűnnek. Persze, ha nagyobb, mintával dolgozol pontosan körbe is vághatod, ez még tökéletesebb lesz.

A dekupázs ragasztóval kend be a díszítendő részt és óvatosan fektesd rá az előkészített mintádat. Szivacs ecsettel, de akár az ujjad hegyével  is simítsd el a szalvétát.

Részletekben ragaszd rá a motívumokat, és mindig csak az éppen díszíteni kívánt részt kend be a dekupázs ragasztóval. Ha már rásimult dobozra a szalvéta motívum még egyszer kend át a felületét dekupázs ragasztóval. Ilyenkor még tudsz simítani rajta.

Végül, lakkozd le az egészet matt akril lakkal.

Valentin Napi Doboz Ajándékkal
Valentin Napi Doboz Ajándékkal

A dobozzal elkészültél. Felmerül a kérdés: Mit tegyek bele? Mivel díszítsem a belsejét?

Valentin Napi Doboz Ajándékkal
Valentin Napi Doboz Ajándékkal

Valentin napi  mécsestartó, gyertya

Valentin Napi Mécsestartó
Valentin Napi Mécsestartó

Hozzávalók:

 • piros gyöngyök 
 • áttetsző  gyöngyök
 • 2X üveg tál
 • 1X teamécses
Valentin Napi Mécsestartó Hozzávalók
Valentin Napi Mécsestartó Hozzávalók

Elkészítés:

A két üveget tedd egymásba. A kisebb méretű akár egy egyszerű mécsestartó is lehet. A gyöngyöket keverd össze majd töltsd fel velük a kettő üveg közti helyet. A mécsest helyezd a kisebbik üvegbe és már kész is vagy.

Valentin Napi Mécsestartó
Valentin Napi Mécsestartó

A gyöngyöket akár egy gyertya köré is fűzheted, ezzel egyedivé téve azt.

Valentin Napi Gyertya
Valentin Napi Gyertya

Szívecskés ágak

A valentin napi hangulatot fokozhatod a lakás különböző pontjain elhelyezett, szívecskés díszekkel. Az ágakra akasztott, gyöngyből fűzött szívek nagyon jól mutatnak, különösen ha a nap fénye átszűrődik rajtuk. Elhelyezheted az étkezőasztalon, de a lakás bármely pontján remekül mutat.

Valentin Napi Dísz
Valentin Napi Dísz

Hozzávalók:

 • faágak 
 • 1X váza
 • áttetsző pici gyöngyök
 • vékony drót
 • piros hímzőfonal
Valentin Napi Szívecskék Hozzávalói
Valentin Napi Szívecskék Hozzávalói

Elkészítés:

Egyszerűen, könnyen elkészíthető ez a dekoráció. Szerezz be pár ágat és rendezd vázába. A vázát is egyedivé teheted, ha fűzöl fel gyöngyöt és a nyakát díszíted vele.

 A vázát helyettesítheted cseréppel, díszített konzerves dobozzal is. Barka, de bármilyen, akár száraz ág is megfelel erre a célra.A gyöngyöket fűzd fel a drótra, majd hajtsd szív formára. Készíts különböző méretűeket.

Piros fonalból köss akasztót a szívekre és már díszítheted az ágaidat is velük.

A bemutatott ötletek között remélhetőleg találtál kedvedre valót, amit szívesen elkészítesz.