Ballagási dekoráció kreatívan

A ballagás mindenki számára egy életre szóló élmény. Ezt a jeles napot sok helyen a ballagó diákkal együtt ünnepli az egész nagy család.  Ezt a családi rendezvényt még emlékezetesebbé tehetjük, ha készítünk pár hangulatos dekorációt. Íme néhány ötlet inspirációnak. 

Asztaldísz ballagási jelképekkel 

Egyszerűen elkészíthető és mégis hangulatos dekoráció, ami egyértelműen utal arra, hogy ballagót ünnepelnek. 

Ballagás Asztaldísz Jelképekkel
Ballagás Asztaldísz Jelképekkel

Hozzávalók: 

 • Befőttes üveg 
 • Fehér A4-es karton 
 • Hurka pálca 
 • Szalagok 
 • Homok 

Elkészítés: 

Az elkészítést érdemes sablon kereséssel kezdeni. Az interneten rengeteg minta található, sok közülük nyomtatható is. Ha ilyennel dolgozol még gyorsabb lesz az asztaldísz elkészítése. Mivel egyes nyomtatók kartonra is tudnak nyomtatni, így csak ki kell vágni a formákat. Ha kivágtad a mintákat ragaszd fel a hurkapálcákra.  

Ballagás Asztaldísz Minták
Ballagás Asztaldísz Minták

A következő lépés az üveg díszítése. Egy szélesebb szalaggal ragaszd körbe. Ennek a közepére én ragasztottam egy piros, virágokból álló szalagot is.   

Ballagás Asztaldísz Befőttes Üvegekkel
Ballagás Asztaldísz Befőttes Üvegekkel

Ha ezzel is elkészültél az üvegeket töltsd fel homokkal és szúrd bele a hurkapálcikás díszeket. A pálcika hosszát könnyen tudod változtatni, hiszen csak törsz le belőle és újra visszadugod a homokba. Ha sok vendéget vársz, készíts többet az asztalokra. 

Asztaldísz lufikkal 

Könnyen elkészíthető dekoráció, amivel a drága héliumos lufikat helyettesítheted. 

Ballagás Lufitartó
Ballagás Lufitartó

Hozzávalók: 

 • Lufi 
 • Lufi tartó pálca 
 • papírhenger 
 • Piros, fehér papír 
 • Fehér szalag 
 • homok 
Ballagás Lufitartó Alapanyagok
Ballagás Lufitartó Alapanyagok

Elkészítés: 

Az elkészítéshez egy vastag, nehéz papírhengerre lesz szükséged. Helyettesítheted bármilyen hengerrel, a lényeg, hogy le kell súlyozni. 
A magasága 30 cm. Azért van szükség arra, hogy magasabb legyen a tartó, hogy a lufikat megemeljük. Mert elég kellemetlen, ha a vendégek nem látják egymást a léggömböktől. 

A papírhenger méretre vágása után, az egyik végét ragaszd be. Erre tökéletes megoldás, egy keménypapírból készült poháralátét (én a régebbi IKEA-s alátéteket használtam.) 

Ballagás Lufitartó Készítés
Ballagás Lufitartó Készítés

A következő lépés, hogy fehér, majd piros papírral kell bevonni a hengert. Ez azért is kellhet, mert van olyan henger, amin körbe fut egy fekete felirat és az nem szerencsés, ha látszik.  

Végül a tüll szalagot is kötsd rá díszítésnek és töltsd fel homokkal. A homok azért célszerű, mert így még nehezebb lesz és nem döntik fel a lufik, a tartót. Továbbá a léggömbök rögzítő pálcájukat is szúrni kell valamibe. Ezzel a résszel elkészültél, következik az összeállítás. 

A felfújt, pálcára rögzített lufikat rendezd el a tartóba. 

A pálca hosszát növelheted, ha beleszúrsz a lufitartóba még egy (pl. orchidea támasztó) pálcát. A mérete pont megfelelő.  

A homokot elfedheted, ha piros és fehér papírból vágsz négyzeteket (vagy a leeső hulladékot hasznosítod) és a drótra erősíted és azt is a homokba szúrod. 

 Elkészültél, egy hangulatos dekorációval. 

Tányérdísz 

Ballagás Tányérdísz
Ballagás Tányérdísz

Hozzávalók: 

 • Szalvéták 
 • Fehér A4-es karton 
 • Saslik pálca 
 • Piros szalag 

Kép-hozzávalók 

Ballagás Tányérdísz Alapanyagok
Ballagás Tányérdísz Alapanyagok

Elkészítés: 

A diplomaosztós sapkák kinyomtatásával érdemes kezdeni. Kartonra nem minden nyomtató tud nyomtatni, de a fénymásoló helyeken lévők általában igen. 

Miután a sapkákat kivágtad ragaszd egy félbe tört saslik pálcára. A piros, vékony szalagból pedig egy masnit kössél a sapka alá. 

Ez után a szalvéták hajtogatása következik. Piros és fehér színű szalvétára lesz szükséged, annyi darabra ahány főre szeretnél teríteni.   
A piros szalvéta hajtogatása: 

Ballagás Tányérdísz Készítés
Ballagás Tányérdísz Készítés
Ballagás Tányérdísz Készítés

Fehér szalvéta hajtogatása: 

Ballagás Tányérdísz Készítés
Ballagás Tányérdísz Készítés

A fehér szalvétát hajtsd félbe és tűzd bele a korábban elkészített piros szalvétába. Végül a pálcikára erősített kalapot is illeszd be közepére.   

Ballagás Tányérdísz Készítés Részek

Remélem ezekkel az ötletekkel segítettem, hogy a ballagás egyedi dekorációjú és hangulatos legyen.