Húsvéti terítési és ajándék csomagolási ötletek 

A húsvéti ünnepkör rengeteg lehetőséget biztosít a kreatív alkotásra. Nemcsak a kertet és a lakást öltöztethetjük ünnepi hangulatúvá, hanem a közös étkezésekhez az ünnepi asztal dekorálása is fontos. A gyerekeknek adott ajándékokat sem mindegy, hogy milyen csomagolásban hozza a nyuszi. Sokszor a csomagolás érdekesebb, mint maga az ajándék. 

Húsvéti nyuszi cserépből 

Húsvéti Nyúl Cserépből
Húsvéti Nyúl Cserépből

Hozzávalók: 

 • 1 X agyag virágcserép 
 • 1 X hungarocell gömb 
 • barna filc anyag 
 • fehér filc anyag 
 • szalag 
 • fehér akril spray  
 • pompon 
Húsvéti Nyúl Cserépből Alapanyagok
Húsvéti Nyúl Cserépből Alapanyagok

Elkészítése: 

A nyuszi elkészítéséhez az alapanyagokat több helyen is beszerezheted, például a hobbiboltokban, webáruházakban. A képen látható nyuszi teste egy 15 átmérőjű agyag cserép. A feje pedig 12 átmérőjű hungarocell gömb. Szükséged lesz még egy pici kosárra vagy egy kisebb cserépre. Ezt fogja a nyuszi, ami tele van ajándékkal. A füléhez vastagabb filc anyagot célszerű választani, hogy szépen megálljon.  

A nyuszi elkészítését a nagyobb virágcserép fehérre fújásával kezd. Amíg szárad megrajzolhatod az arcát és a füleket is kivághatod a barna filc anyagból.  

Ha megszáradt a festék erősítsd a cserépre a hungarocell gömböt. Ezt többféle ragasztóval is megteheted. Sőt saslik pálcát is nyomhatsz a cserép alján lévő lyukon keresztül a hungarocellbe.  
Miután a nyuszi feje biztosan rögzítve van, akkor a füleket is ragaszd a helyére. Ha a hungarocellbe csinálsz egy pici mélyedést a fülek alá, akkor biztosabban fognak állni. A fülekhez rafia szálakból csinálhatsz egy kis bojtot, hogy jobban nézzen ki a nyuszi. 

Most már az ajándéktartó kosár felragasztása következik. Ha nincs pici kosarad, egy 8 átmérőjű virágcserepet is használhatsz. Jól mutat lefestve vagy madzaggal betekerve.  

Ha a kosár felragasztásával is megvagy, vágjál “kezeket” a nyuszinak, amikkel még bebiztosíthatod, hogy a kosár ne essen le.  

Végül a farkincájának a pompont és a masnit is ragaszd a helyére. 

Ezennel elkészültél a nyuszival, ami hozza az ajándékokat a gyerekeknek, de a fűben a nyuszi alá is rejtheted a meglepetéseket. 

Húsvéti ajándékok dekoratív csomagolása 

A húsvéti ajándékok nagyobb örömmel töltik el a gyerekeket, ha a csomagolás is érdekes. Hiszen még kíváncsibbá teszi őket. A következőkben találsz két egyszerűen elkészíthető csomagolási ötletet. 

Kreatív csomagolás papírzacskóból  

Húsvéti Zacskós Nyúlak
Húsvéti Zacskós Nyúlak

Hozzávalók: 

 • papírzacskó  
 • szalag 
Húsvéti Zacskós Nyúl Alapanyagok
Húsvéti Zacskós Nyúl Alapanyagok

Elkészítése: 

Először a papírzacskó felső feléről vágd le azt a részt, amivel az egyik oldala hosszabb, mint a másik. 
Majd ezt követően rajzold meg a nyuszi fejét. Ha ezzel is elkészültél, hajtsd felbe és vágd ki a füleket. 
Most már bele rejtheted az ajándékot, és végül szalaggal kötsd át a füleket.  

Húsvéti Zacskós Nyúl Készítés
Húsvéti Zacskós Nyúl Készítés

Húsvéti ajándéktáska egyszerűen 

Húsvéti Táska
Húsvéti Táska

Hozzávalók: 

 • papírtáska  
 • szalvéta 
 • dekupázs ragasztó 
 • szalag 
Húsvéti Táska Alapanyagok
Húsvéti Táska Alapanyagok

Elkészítése: 

Válassz egy neked tetsző húsvéti szalvétát és dekupázs technikával ragaszd a papírtáskára. Ehhez csak a szalvéta legfelső rétegére lesz szükséged.  

A dekupázs technikáról részletes leírást olvashatsz, ha ide kattintasz. 

Húsvéti tányérdíszek, ajándékok 

A közös húsvéti étkezéseinket még hangulatosabbá varázsolhatjuk, ha az asztalunkat friss virágokkal, a tányérokat pedig apró díszekkel, ajándékokkal dekoráljuk. 

Nincs még ötleted, hogyan terítsd meg idén a húsvéti asztalt? Íme néhány vidám, könnyen elkészíthető megoldás. 

A húsvéti asztal terítését, tervezzük meg előre. Terítékünk akkor lesz hangulatos, ha az étkészlet mellé stílusban és színvilágban harmonizáló asztali díszeket választunk. 

Evőeszközt tartó nyúl 

Ilyen tányérdíszt akár az utolsó pillanatban is készíthetsz. Csak egy nyuszi sablonra van szükséged és valamilyen anyagra, amiből kivágod. Ez lehet például papír, dekorgumi és filc is. Az alábbi képek pár különböző ötletet mutatnak be. 

Húsvéti Terítés
Húsvéti Terítés
Húsvéti Terítés
Húsvéti Terítés

Meglepetést rejtő nyuszi 

Húsvéti Terítési Ötletek
Húsvéti Terítési Ötletek

A meglepetést a nyuszi pocakja rejti. Egy szalvétára és egy fa golyóra van szükséged az elkészítéséhez. A kisebb méretű szalvétával arányosabb lesz. 

Húsvéti Terítés Alapanyagok
Húsvéti Terítés Alapanyagok

Először rajzold meg a fa golyóra a nyuszi arcát és ellenőrizd, hogy a rajta lévő lyuk megfelelő nagyságú legyen. Ennek kb. 12 mm-nek kell lenni, hogy rá lehessen a szalvétára húzni. 

Második lépésként a szalvétát hajtsd átlósan félbe minkét irányban és tegyél a kiterített szalvéta közepére pici csokoládé vagy cukor tojásokat. 

Húsvéti Terítési Ötletek
Húsvéti Terítési Ötletek

Majd hajtogasd össze a képen láthatóan. 

Húsvéti Terítési Ötletek
Húsvéti Terítési Ötletek

Utolsó lépésként a szalvéta sarkait összefogva tekerd össze és húzd rá a fa golyót. Majd igazítsd meg a nyuszi füleit, hogy szépen álljanak. 

Húsvéti Terítési Ötletek
Húsvéti Terítési Ötletek

Tojásból nyuszi 

Húsvéti Terítés
Húsvéti Terítés

Ezt a tányérdíszt elkészítheted többféle tojásból is. Lehet, kifújt vagy főtt tojás, de ketté vehető műanyag tojás is érdekes lehet. Átlósan hajtogasd csíkba a szalvétát, majd hajtsd a tojás köré és kötsd meg. Végül igazítsd meg a szalvétát, hogy szép formás fülek legyenek. 

Tojás gyűjtő kosár készítése 

Húsvéti Tojásgyűrtő Kosár
Húsvéti Tojásgyűrtő Kosár

Hozzávalók: 

 • kekszes doboz  
 • 30-as tojástartó 
 • zöld filc anyag 
 • filc virágok 
 • 2 X milton kapocs 
Húsvéti Tojásgyűrtő Kosár Alapanyagok
Húsvéti Tojásgyűrtő Kosár Alapanyagok

Elkészítése: 

Ennek a kosárnak az alapja egy kiürült fém kekszes doboz, aminek az átmérője 20cm. 

Először a kekszes dobozt fúrd ki két helyen. Akkora lyuk szükséges amekkorába a milton kapocs bele dugható, mert itt lesz rögzítve a kosár füle.  

Következő lépés a doboz bevonása zöld filc anyaggal. Alul és felül is díszítettem szalaggal, amely olyan mintha fű lenne. A doboz oldalára pedig ragassz filc virágokat. Ezt készen is lehet venni, de magad is vághatsz ilyen virágokat. 

Ha eddig elkészültél, akkor vágj egy 30 db-os tojástartóból akkora kört, hogy pont beleférjen a kosárba.  

Végül a fület miltonkapoccsal rögzítjük a helyére. A fül többféle anyagból is készülhet. Például egyes mosószer dobozain is van olyan fül, ami erre a kosárra is jó. A fület én pántoló szalagból készítettem. (Ilyet használnak az üzletekben is a dobozok zárására.)   

A szürke színe nem tetszett ezért lefestettem sárga akril festékkel. Ezennel elkészültél a tojás gyűjtő kosárral, amibe a fűben talált tojásokat a gyerekek összeszedhetik.  

További húsvéti dekorációs ötleteket olvashatsz ide kattintva. 

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok!