Anyák napi ajándékok készítése házilag

Pár nap, és idén is elérkezünk ehhez a gyönyörű májusi ünnephez, amikor az édesanyákat, nagymamákat köszöntjük. Valami újjal, egyedivel szeretnéd édesanyádat meglepni?  Néhány ötlet, amit akár a gyerekkel is elkészíthetsz, és még többet találsz itt.

Virágok, amik soha nem hervadnak el

Pompon Virágok
Pompon Virágok

Hozzávalók:

 • maradék fonalak
 • hurkapálca
 • zöld akril festék
 • filc anyag
Pompon Virág Hozzávalók
Pompon Virág Hozzávalók

Elkészítés:

Ezek a színes virágok könnyen elkészíthetőek amiben a gyerekek is lelkesen segítenek. Hiszen ők is nagyon szívesen tekerik a fonalat és  készítenek a nagymamának ajándékot. Egy virághoz 7 db pompon szükséges. A pomponok készítésének részletes leírását itt megtalálod.

Ha elkészültél velük, a virág összeállítása következik. Egyszerűen vard a virág közepe köré a szirmokat.

A szárát hurkapálcából, de az orchideáknál használt virágtámaszból is csinálhatod. Az utóbbi azért is jó megoldás, mert nem feltétlen kell festened, hiszen ezek zöld színűek. Ha fakó vagy egyszerűen üde zöldet szeretnél, fesd le a kiválasztott árnyalatú akril festékkel.

Most már csak a virág levele hiányzik. Vágj ki filc anyagból leveleket és ragaszd a szárra. Erre a célra a merevebb filc jobban használható.

Elkészültél egy virággal, ha tetszik készíts több színűt és egy egész csokorral köszöntheted  édesanyádat, nagymamádat.

Képtartó, fa virágból

Anyák napi fényképtartó
Anyák napi fényképtartó

Hozzávalók:

 • 1 X fa virág 
 • fehér alapozó
 • zöld akril festék
 • 1 X szalvéta
 • dekupázs ragasztólakk
Anyák napi fényképtartó alapanyagok
Anyák napi fényképtartó alapanyagok

Elkészítés:

Ilyen, fából készült virágot találsz a hobbi boltokban és a webáruházak kínálatában is fellelhető. Szalvétából most olyat kell választanod, amin apró virágminta van. Nem baj ha csíkokban, mert azokat is szépen egymás mellé tudod illeszteni a dekupázsolásnál.

Anyák napi fényképtartó alapanyagok
Anyák napi fényképtartó alapanyagok

Először szedd le a virág hátuljáról a képet befogó lapocskát. Majd alapozd le az egész virágot fehérre.

Amíg szárad, ha szükséges vágd csíkokra a szalvétát és szedd le a felső rétegét, mert csak ezt használod. A dekupázs ragasztólakk segítségével, csíkonként haladva dekupázsold rá a szalvétát.

Ha nem ismered ezt a technikát segítséget és további ötleteket is találsz itt. Az íveknél apró bevágásokkal érheted el, hogy szépen rásimuljon. Ha végeztél, száradás után kend át újra a dekupázs ragasztólakkal. Végül fesd le zöldre a szárat, a leveleket és a talpat is.

Utolsó lépésként illeszd  a virágot a talpba, majd a  kiválasztott képet is tedd a helyére.

Anyák napi ajándékok vasalható gyöngyből

A vasalható gyöngy kitűnő fejlesztő játék, de napjainkban a kreatív felnőttek körében is nagyon kedvelt. Három méretben létezik. Maxi a piciknek, midi az általános és végül a mini. Utóbbival már olyan aprólékos képeket készítenek, mint amilyet a  gobelin varrásával.

A kreatív ötletekhez a midi méretű gyöngyöket használjuk. Ha nem tüntették fel a gyöngy csomagolásán a méretét az nagy valószínűséggel midi lesz. Nagyon sok térbeli dolgot is készítenek már belőle, épületeket, mobiltelefon tartót, ceruzatartót, képtartót, perselyt és dobozokat. 

Ajándékdoboz

Anyák napi doboz gyöngyből
Anyák napi doboz gyöngyből

Hozzávalók:

 • piros vasalható gyöngy
 • fehér vasalható gyöngy
 • nagy kör alap(221)
 • nagy négyzet(234)
 • zsírpapír
 • ragasztó
Anyák napi doboz alapanyagok
Anyák napi doboz alapanyagok

Elkészítés: 

A vasalható gyöngyökből sok fajta létezik,de a legelterjedtebb a HAMA. Vásárolhatsz színenként és vegyes csomagokat is. Ha még nincs otthon gyöngyöd, ehhez a dobozhoz célszerű a színenkénti vásárlást választani. Pirosból és fehérből is két csomagot szerezz be, egy csomagban 1000 db van. Mindkét színből maradni fog. 

Az alaplapok (amire a gyöngyöt rakod) kiválasztásánál figyelj arra, hogy az midi gyöngyhöz való legyen.Először a doboz rétegeit, a kör lapra külön-külön kezd elkészíteni és összevasalni.

A doboz teteje három részből áll: tető, a szív és a tető aljára egy kisebb kör. Kezd a elsőként a tetővel, a külső két sort piros a többit fehér gyönggyel rakd tele.

A szív a kivétel, ez a négyzetes alapra készül. A kép alapján készítsd el. Szívet készíthetsz a pici szív alapra is, de annak a közepébe nem tudsz virágokat tenni.

Készíts egy kisebb kört, amit kívülről a harmadik vagy negyedik ívre rakj, kör alaplapon. Ez azért szükséges, hogy ne tudjon lecsúszni a dobozról.Az alja tiszta piros gyöngyből áll.Az oldalakból nyolcat csinálj, négy fehéret és négy pirosat. Ezek a külső(legnagyobb) két sorban készülnek.

A gyöngyök vasalásához részletesen leírt segítséget itt találsz. Ha az összes darab elkészült kezdheted a ragasztást. Ehhez bármilyen ragasztó megfelel, de az átlátszóra száradóak előnyösebbek.

Anyák napi doboz átlátszó ragasztóval
Anyák napi doboz átlátszó ragasztóval

 Az alapra egymás után ragaszd rá az oldalakat, ahogyan a képen is látszik.  Figyelj, hogy a gyöngyök pontosan egymás alá essenek. Ebben segíthet, ha az alapba alulról hosszabb gombostűket szúrsz és ezekre fűzöd az oldalakat.

Ha végeztél, érdemes egy könyvvel vagy valamilyen nehezékkel jól lenyomatni. A gombostűket teljes száradás előtt vedd ki. A tető külső felére a szívet, belülre a kis karikát ragaszd fel.

Elkészültél ezzel a dekoratív dobozzal, de még nagyobb örömet okozhatsz, ha valamilyen meglepetés is elrejtesz benne.

Könyvjelző

Könyvjelző Vasalható Gyöngyből
Könyvjelző Vasalható Gyöngyből

Hozzávalók:

 • v. kék vasalható gyöngy 
 • sárga vasalható gyöngy
 • fehér vasalható gyöngy
 • nagy négyzet(234)
 • zsírpapír
Könyvjelző Vasalható Gyöngyből
Könyvjelző Vasalható Gyöngyből

Elkészítés: 

A nagy négyzet lapra a kép alapján rakd ki a mintát. Majd vasalás és lenyomatás után már kész is. Gyors és nagyon mutatós ajándék.

Ezek a vasalható gyöngyből készült ajándékok, nem csak anyák napjára, hanem névnapra, születésnapra is nagyszerűek. Ha kedvet kaptál a gyöngyökhöz további ötleteket találsz itt. Próbálkozz bátran.

Anyák napi ötletek, képeslapokra

Anyák napi képeslap
Anyák napi képeslap

Hozzávalók:

 • 1 X A4-es fehér karton 
 • piros kartonok
 • lyukasztó
 • ragasztó
 • fehér gyöngytoll 
Anyák napi képeslap alapanyagok
Anyák napi képeslap alapanyagok

Elkészítés:

Ez a képeslap különleges, de ugyanakkor könnyen elkészíthető. Első lépésként az A4-es lapot hajtsd félbe, majd rajzolj rá egy szívet halványan fogó grafit ceruzával.

A következő lépés a virágok elkészítése a lyukasztóval. Ez egy jó rész, a virágok pillanatok alatt hullanak a lyukasztóból. A szirmaikat egy kicsit hajtsd fel, mert így lesznek térbeli hatásúak a virágok.

Ha már van pár különböző virágod, kezd el felragasztgatni a megrajzolt szívre. Először a körvonalára, majd töltsd fel az egészet a virágokkal.

Miután ezzel végeztél és a ragasztó is megszáradt, igazgasd meg a szirmokat, hogy szépen álljanak.

Anyák napi képeslap
Anyák napi képeslap

 Végül mindegyik virág közepébe nyomj a gyöngytollal egy pöttyöt és hagyd szárdni, mert fél óra a száradási ideje. A gyöngytoll( Pearl pen) olyan festéktoll amivel gyöngyszerű dekorációk készíthetőek. A Pentart termékeket forgalmazó helyeken beszerezheted. 

Forrás:youtube.com/pentart (gyöngytoll használata)

A festék helyett ragaszthatsz pici fehér gyöngyöket is a virágokba, de ezt teljesen el is hagyhatod.

Több képeslap ötletet is találsz a valentin napi cikkben.

 Sok boldogságot kívánok minden anyukának és nagymamának!